zona Nova Icària

Sis persones han estat apunyalades, dues de les quals de gravetat, la matinada d’aquest diumenge a Sant Martí. La notícia l’ha avançat la publicació digital ‘El Caso’ i l’ha pogut confirmar betevé amb fonts dels Mossos i de l’Ajuntament de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i localitzar els autors dels diversos apunyalaments. En aquesta segona nit de la Festa Major de la Mercè, la Guàrdia Urbana i la policia catalana han dut a terme un total de 19 detencions a diferents punts de la ciutat.

Els Mossos han rebut l’avís d’una batussa a les 3.57 hores a l’altura del número 195 de l’avinguda d’Icària, a tocar de la plaça de Tirant lo Blanc. El grup violent s’ha anat desplaçat i ha ferit fins a sis diverses persones en un recorregut per la zona d’oci del Poblenou, Bogatell i Nova Icària.

El SEM ha enviat sis ambulàncies a la zona i ha traslladat els ferits a centres sanitaris. L’Ajuntament de Barcelona ha detallat que, al llarg de la nit, s’han produït sis ferits per arma blanca, dos en estat greu.

L’Ajuntament ho desmarca de les festes de la Mercè

Es tracta dels primers incidents remarcables durant el dies de la Mercè, després d’una primera nit sense aldarulls greus i en què es van detenir 16 persones. En aquesta segona nit, el balanç d’arrestats ha estat lleugerament superior, 19 persones.

El comissionat de Cultura i Indústries Culturals de Barcelona, Xavier Marcé, ha lamentat aquests fets, però els ha desmarcat de les festes de La Mercè.

Hauríem de ser capaços d’analitzar les festes amb independència de la vida nocturna de la ciutat, que lamentablement té incidències amb més assiduïtat de la que voldrien”
Xavier Marcé, comissionat de Cultura i Indústries Culturals

Marcé ha explicat que dues hores i mitja després dels concerts de la Mercè, “una presumpta banda de persones va fer un recorregut per diferents carrers, on van apunyalar sis persones, amb diferents graus d’afectació”, ha dit. 

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?