moduls CAP Sagrera

Després d’un any de retard, els mòduls provisionals per ampliar el centre d’atenció primària de la Sagrera ja comencen a instal·lar-se. Han de servir per descongestionar el CAP actual, que ja no dona més de si. Els veïns celebren les obres, però des de la plataforma Salvem CAP la Sagrera insisteixen a avançar ja cap a l’edifici definitiu, que ha de doblar l’espai actual.

L’octubre del 2021, el Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona van acordar construir un nou CAP al barri. Mentre es feia, van decidir ampliar el que hi havia amb mòduls provisionals a pocs metres de l’actual, al carrer de la baixada de la Sagrera. La previsió era que les instal·lacions estiguessin enllestides a finals del 2022, però el primer concurs de licitació de les obres va quedar desert i es va haver de repetir.

Demanen encetar el projecte del CAP definitiu

La plataforma Salvem CAP la Sagrera, que es va crear per reivindicar la necessitat d’ampliar l’espai sanitari, estan contents amb l’inici de la col·locació dels mòduls, però insisteixen que hi ha un projecte per crear l’edifici definitiu. “Que això no convidi a oblidar el projecte per crear un nou CAP”, diu Antonio Ibáñez, membre de Salvem CAP la Sagrera. “Això serà insuficient amb tota la gent que vindrà, els nous veïns”, afegeix l’Àngels Marro, de la Comissió de Salut de Sant Andreu.

El nou centre d’atenció primària, que es farà al passatge dels Bofarull, suposarà una ampliació d’espai important respecte a l’actual, amb un sostre edificable de 4.000 m2, el doble de l’actual. 

Actualment el centre dona servei a una població d’unes 37.000 persones dels barris de Navas i la Sagrera i hi treballen prop d’un centenar de professionals. El centre té una àmplia cartera de serveis i gestiona tres residències de gent gran i una de salut mental. També és el centre de referència de 18 escoles i d’un centre de menors.