cavalcada merce 2024
Foto: Víctor Parreño Vidiella (Ajuntament de Barcelona)

Ha arribat el dia de la cavalcada de la Mercè 2023! Aquest és un dels plats forts del programa de la Festa Major de Barcelona. La desfilada, un clàssic de les festes, tornarà a omplir els carrers del centre de la ciutat de gegants, bèsties, capgrossos i molta música. Sota el nom de La cavalcada de les arts, la desfilada tindrà la presència dels gegants de Kíiv, la ciutat convidada de la Mercè, i la comparsa ‘Visca Picasso‘, en homenatge al 50è aniversari de la mort de l’artista.

Et detallem tot el que has de saber de la cavalcada de la Mercè 2023, que es farà aquest diumenge, 24 de setembre. També t’expliquem el recorregut i l’horari de la desfilada de gegants. Has de tenir en compte que es tallaran diversos carrers a Ciutat Vella per aquests actes de cultura popular.

Recorregut de la cavalcada de la Mercè 2023

La cavalcada de la Mercè arrencarà a les 18 h del diumenge, 24 de setembre al carrer de Pelai. A continuació, les 56 colles de cultura popular es dirigiran a la plaça de Catalunya i baixaran per la Rambla fins a arribar al carrer de Ferran. Finalment, la desfilada arribarà a la plaça de Sant Jaume al voltant de les 20 h i les colles entraran a l’Ajuntament amb els balls dels Capgrossos Macers, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat.

La desfilada de la Mercè és l’acte de la festa major que, des dels inicis del segle passat, ha estat més constant i vistós. Els gegants són l’eix central d’aquest esdeveniment, organitzat per la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona, que es farà diumenge, 24 de setembre.

Dues hores de cavalcada

Si no et vols perdre cap detall de la cavalcada de la Mercè 2023, pots veure-la des de qualsevol dels punts del recorregut. Recorda que la desfilada començarà a les 18 h al carrer de Pelai i finalitzarà el recorregut cap a les 20 h a la plaça de Sant Jaume, amb l’entrada de tots els participants a l’Ajuntament.

Novetats de la desfilada de gegants

Ucraïna tindrà un paper destacat a la cavalcada de la Mercè d’enguany, amb la participació dels dos gegants que va regalar Kíiv a Barcelona. Aquesta, però, no és l’única novetat. La gran desfilada de la festa major, anomenada La cavalcada de les arts, retrà homenatge a les arts amb motiu de l’any Picasso. Per això, comparà amb la comparsa Visca Picasso! i gegants artistes com els de La Pedrera, els del Poble-sec, en Charlie Rivel de Cubelles, l’Escola Joan Miró, l’Ocellaire de l’Eixample, els músics d’Amposta… i la gran majoria de gegants de Barcelona!

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?