Modul annex del CAP Passeig de Sant Joan

Aquest dilluns ha entrat en funcionament l’edifici que servirà per ampliar el servei assistencial del Centre d’Atenció Primària Passeig de Sant Joan. L’annex està situat a l’interior d’illa del número 18 del carrer d’Alí Bei i té una superfície de 317 metres quadrats. El Departament de Salut assenyala que l’equipament està “preparat per atendre urgències de covid i consultes d’especialitats”.

El nou annex assistencial és una solució provisional fins que es construeixi el CAP Fort Pienc, al solar municipal ubicat a la cruïlla entre el carrer de Nàpols i la Gran Via de les Corts Catalanes. Al juliol els treballadors del CAP ja van explicar que aquest seria un “pegat transitori” de cara a l’arribada d’una segona onada de l’epidèmia a la tardor. Finalment, la inauguració —que havia de ser a l’octubre— ha arribat quan ja han passat la segona i la tercera onades de coronavirus.

Un mòdul de 79.500 euros

L’edifici annex del carrer d’Alí Bei consta de dues plantes amb nou consultes que, sumades a les 19 del CAP Passeig de Sant Joan, augmenten a 28 les sales per atendre pacients a aquesta zona del districte de l’Eixample. Hi ha les consultes d’especialistes, un “office”, un espai d’emmagatzematge i una sala d’espera. El cost de la construcció, la instal·lació i l’equipament del model assistencial ha estat de 79.500 euros.

Sala d'espera del mòdul annex del CAP Passeig de Sant Joan

Més pacients arran del tancament del CAP Carles I

El CAP Passeig de Sant Joan té una població assignada de prop de 30.000 persones. La seva cartera de serveis inclou medicina de família, pediatria, salut sexual i reproductiva, infermeria, odontologia, treball social i atenció especialitzada. També gestiona dues residències de gent gran.

El mes de març del 2020 es va tancar el CAP Carles I perquè no reunia les condicions necessàries. Això va provocar la derivació dels professionals i també dels pacients al CAP Passeig de Sant Joan. El Departament de Salut assenyala que la nova situació generada feia necessari un reforç en espera de la construcció del CAP Fort Pienc, previst per a d’aquí a uns cinc anys”.

El CAP Fort Pienc, d’aquí a cinc anys al carrer de Nàpols

La ubicació definitiva del CAP Fort Pienc serà el mateix espai on es construirà un edifici d’habitatges per part de l’Institut Municipal de l’Habitatge, al carrer de Nàpols. El consistori cedirà al Servei Català de la Salut 2.600 m² de l’immoble, situats a les plantes baixa i primera. El centre disposarà de 41 consultes, sala de tractament, d’emergència, boxs d’extracció i sala de grups i d’educació sanitària. També tindrà espais comunitaris, espais per a professionals i una àrea d’instal·lacions.