La preinscripció escolar per a educació infantil i primària s’inicia aquest dilluns i, per primer cop, és totalment en línia. El govern ha decidit que el procediment sigui completament electrònic i per això ha habilitat el web Preinscripció 2021-22. A partir del 17 de març començaran les tramitacions per a l’ESO.

La tramitació es pot fer a través de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil i cal presentar la documentació que se sol·licita.

A les 9 h el sistema de preinscripció s’ha estrentat sense cap problema tècnic i ha pogut funcionar correctament, segons fonts del Consorci d’Educació de Barcelona.

Suport per fer la preinscripció

Les famílies que necessiten suport per fer la preinscripció poden fer el tràmit presencialment a les oficines d’atenció del Consorci d’Educació.

En total n’hi ha vuit on ajuden les famílies a fer la preinscripció amb cita prèvia. Les oficines obren de dilluns a divendres, de 8.30 a 14. 30 h i els dijous, de 8.30 a 17 h 

  • Ciutat Vella (placeta del Pi, 2) 
  • Eixample (carrer de Roger de Llúria, 1-3) 
  • Gràcia-Horta (carrer de la Mare de Déu de la Salut, 87) 
  • Nou Barris (carrer de Nil, 27 i carrer de Vallcivera, 14) 
  • Sant Andreu (carrer de Sant Adrià, 20. Recinte de Can Fabra) 
  • Sant Martí (carrer de Cristòbal de Moura, 223) 
  • Sants-Montjuïc (carrer de Muntadas, 5) 

Aquest dilluns el funcionament d’aquestes tramitacions presencials ha estat fluid a la seu central del Consorci d’Educació. No s’hi han vist cues, ja que tothom tenia cita prèvia assignada de mitja hora per finalitzar el procés.

Per facilitar al màxim el tràmit, al lloc web Edubcn.cat es pot trobar tota la informació de l’oferta educativa de Barcelona.

Curs amb menys alumnes

El curs que ve està previst que hi hagi 870 alumnes menys de P3, per la baixada de la natalitat i la població barcelonina. Amb aquesta davallada, el Consorci d’Educació vol aprofitar per rebaixar ràtios a les escoles de Barcelona, que podrien tenir una mitjana de 24,5 alumnes.