Veïns i sanitaris han tallat el passeig de Sant Joan aquest dimarts al matí per demanar el trasllat urgent del CAP Sant Joan a un equipament més gran. Treballadors i usuaris s’han constituït en una plataforma i reclamen un centre d’atenció primària més gran, que els permeti atendre els pacients en condicions. Al barri del Fort Pienc també hi havia el CAP Carles I, al carrer de la Marina, però es va tancar a l’inici de la pandèmia del coronavirus perquè no reunia les condicions necessàries i els pacients es van derivar al CAP Sant Joan.

L’actual CAP del passeig de Sant Joan té uns 600 metres quadrats i és un dels més petits de la ciutat. Veïns i sanitaris ja es van mobilitzar ahir dilluns i asseguren que es concentraran cada dia fins que no se’ls doni una solució. Alguns treballadors han informat a betevé que se’ls ha proposat d’instal·lar uns barracons a prop de l’Estació del Nord, però diuen que no els agrada aquesta solució. Proposen que, mentre no es construeixi un altre CAP, puguin traslladar-se a l’edifici de Transformadors. En cas d’instal·lar-se barracons, demanen que se situïn just davant del CAP actual.

Esther Ros, metge de família del CAP Sant Joan, explica que el centre és petit i antic i que només dos despatxos tenen finestra. A més, denuncia que “no hi ha espai físic per fer un circuit net i un circuit brut, covid i no covid“.