El futur CAP Fort Pienc s’aixecarà en el solar que ocupa de manera provisional la zona de gossos de Gran Via amb Nàpols. Se’n va començar a parlar al Compromís per Glòries del 2007, quan es va qualificar com a equipament, i fa quatre anys que l’Ajuntament va acordar construir-lo amb el Departament de Salut i el Consorci Sanitari, en virtut d’un nou conveni per millorar la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat durant el període 2016-2023.

Un projecte fruit de l’acord amb ERC i JxC

Aquesta és una de les 36 inversions als barris que els grups independentistes han pactat amb l’equip d’Ada Colau. Tot i la satisfacció veïnal per l’aposta pel CAP i la reparcel·lació alerten que de les paraules cal passar a l’acció. “Encara no hi ha projecte constructiu ni tampoc han començat les obres”, afirma Jordi Casanovas de l’Associació de Veïns Fort Pienc.

Les obres encara no tenen calendari

L’Ajuntament, que ja treballa en el projecte d’enderrocament, encara no té calendari d’obres i està pendent d’expropiar una petita porció més de terreny de la mateixa finca, negociació que, diuen, està molt ben encaminada. L’expropiació principal del solar, que fa uns 1.150 m², es va fer fa set o vuit anys i va costar 7.099.664,02 €, més uns 700.000 € aproximadament per indemnitzar l’arrendatari.

Millora del servei sanitari al barri

Des de l’associació de veïns consideren urgent el CAP per millorar el servei sanitari a la zona i disposar d’un equip territorial de pediatria llargament reivindicat. “El CAP Carles I ha quedat obsolet, ja no s’hi poden fer més pedaços”, afirma Tere Sanz de l’Associació de Veïns Fort Pienc.

També celebren que l’operació comporti la retirada de les cobertes de la nau que s’ha d’enderrocar, on hi ha amiant, cosa que genera preocupació als residents a la zona, ja que reclamen que es faci amb totes les garanties.