Protesta de l'Aliança contra la Pobresa Energètica el 28 de maig de 2019 davant la seu de Naturgy
Imatge d'arxiu d'una protesta de l'Aliança contra la Pobresa Energètica a la seu de Naturgy

(ACN) L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) ha demanat a Naturgy que condoni el deute a les famílies vulnerables i ja no faci cap més tall un cop passi l’estat d’alarma pel coronavirus. A través de diverses qüestions dirigides a la junta d’accionistes de la companyia, l’APE ha contrastat els més de 1.300 milions d’euros de beneficis de Naturgy entre juny del 2019 i març del 2020 amb els 8 milions que dedica a la inversió social.

Maria Campuzano, portaveu de l’APE ha dit que “és hora de fer un gir de 180 graus” al pla de Naturgy ” i dedicar-lo a garantir les condicions materials” de les famílies afectades”. Campuzano també ha demanat “ampliar el pressupost i que vagi destinat a condonar el deute amb els beneficis que han obtingut amb la gestió d’un dret fonamental, d’una necessitat bàsica com és l’energia”.

Campuzano ha avisat que “els talls de subministrament o la simple amenaça és la pitjor violència que es pot exercir sobre una família en situació de vulnerabilitat”, i ha reclamat a Naturgy que garanteixi que ja no farà cap més tall un cop passi l’estat d’alarma. Segons la portaveu de l’APE, la política de vulnerabilitat energètica de Naturgy, “més enllà d’una campanya de màrqueting excel·lent, no és efectiva”, ni tampoc ho són els ajornaments dels pagaments o els fraccionaments. En aquest sentit, ha reiterat que amb més de 1.300 milions d’euros en beneficis, l’empresa podria destinar aquests diners a “lliurar les famílies de rebre les cartes d’avís de cobrament i es podrien condonar els deutes dels seus clients”.