Fa anys que, en general, els barcelonins no gaudeixen d’un àpat o d’un cafè asseguts a una de les terrasses de la Rambla, un espai que acostuma a estar ple de turistes i que, segons molts ciutadans, té uns preus massa alts. Aquests dies, però, la manca de turistes provocada pel confinament arran de la crisi del coronavirus ha impulsat els barcelonins a reconquerir-la.

Durant el primer dia de la fase 1, hem pogut veure com alguns veïns han recuperat els antics costums i s’han assegut a alguna de les terrasses del passeig. Ho han fet sols i també amb grups, i és que la fase 1 permet reunions amb amics i familiars de fins a 10 persones. Alguns d’ells han assegurat que “feia més de 15 anys que no trepitjaven un d’aquests locals”.

A la terrassa de la mítica cafeteria Zurich també hi han anat barcelonins. Andreu Valldeperas, el propietari, creu que aquest és un bon moment perquè Barcelona es retrobi amb la seva gent: “Crec que molta gent redescobrirà zones de la ciutat que abans no els agradaven per acollir massa turistes”, ha explicat.

La mateixa imatge s’ha repetit en altres zones habitualment turístiques de la ciutat. Per exemple, la rodalia de la Sagrada Família. Terrasses molt més buides del que ho estan habitualment i, en essència, tot clients locals. “Estic molt contenta perquè hem vingut a prendre alguna cosa i no hem hagut d’esperar per aconseguir taula, i això que som un grup”, explica una clienta.

Amb tot, sembla que, fins a principis de juliol, els turistes estrangers no podran visitar la ciutat. Fins aleshores seran els barcelonins els que hauran d’empènyer l’hostaleria local. Pel que sembla, molts d’ells ho faran encantats, només pel fet de recuperar llocs insòlits de la seva ciutat.