Una família de porcs senglars ha estat vista aquest dilluns a la nit passejant per la Bonanova, molt a prop del tanatori de Sant Gervasi. Ho han fet pels volts de les 23.30 h, després de la finalització de les franges horàries que permeten a la gent sortir de casa a fer esport. Per tant, hi havia molt poques persones al carrer, on havia tornat la tranquil·litat. En el vídeo enregistrat per una veïna que anava en moto, es veu un porc senglar adult que camina amb les seves cries; almenys se’n veuen cinc. En veure’s sorpresos corren cap a dins d’una zona amb arbustos i acaben marxant.

Durant aquests dies de confinament s’han vist alguns porcs senglars que baixen de Collserola fins a la ciutat animats per la reducció de la mobilitat i de la gent pels carrers. La situació derivada del coronavirus ha provocat que les ciutats s’hagin convertit en oasis efímers per als animals. S’han albirat taurons i dofins molt a prop de les platges, fins i un porc senglar nedant en una platja del Maresme. I en algunes localitats catalanes els ànecs han sortit del llac per passejar pels carrers.

Molt probablement, amb la desescalada es reduirà la presència d’animals salvatges a la ciutat. Des de fa un temps, però, ja era habitual que els porcs senglars baixessin de la muntanya fins als barris més propers de Collserola per buscar menjar.