Des que va esclatar la crisi econòmica provocada pel coronavirus, les cues a les portes de la parròquia de Santa Anna per recollir menjar es repeteixen dia a dia. Els aliments es reparteixen a unes 300 persones diàriament i se’ls ofereixen quatre àpats -principalment verdures, fruita i conserves- en una bossa. A primera hora, minuts abans del repartiment, a les 9.15 h, la filera de persones esperant torn s’allarga pràcticament fins a la plaça de Catalunya.

Les cues es fan en tot moment seguint les mesures de seguretat i, per tant, respectant la distància entre persones. És per això, asseguren des de la parròquia, que semblen encara més llargues. Segons explica el pare Peio Sánchez, rector de la parròquia, moltes de les persones que van aquests dies a Santa Anna a buscar menjar ho fan per primera vegada, després d’haver-se quedat sense ingressos arran de la crisi. A més, molts d’ells no reben ajudes i no els ha quedat un altra opció que anar-hi a recollir els aliments de franc, explica.

parroquia santa anna

Ha canviat el perfil dels usuaris

Segons afegeix el rector, abans de la crisi oberta pel coronavirus, les persones que accedien al servei de recollida de menjar eren principalment persones sense llar o que no tenien papers. Ara, en canvi, el perfil ha variat i hi van també famílies que han aguantat com han pogut dos mesos de pandèmia i ara, sense ingressos, “ja han arribat al límit”.

El repartiment no es fa dins de la parròquia, que aquests dies tampoc no ofereix esmorzars a dins l’església com habitualment, si no que els aliments es donen a l’entrada del recinte en bosses de plàstic ja preparades.