Els responsables de Foment del Treball han exposat aquest dimarts les propostes per incrementar la seguretat a Barcelona. I, entre totes, en destaca la petició per reformar el Codi penal, tal com han manifestat en altres ocasions també l’equip de govern municipal, la conselleria d’Interior de la Generalitat i, fins i tot aquest mateix dimarts, l’Associació de Fiscals. El president de l’entitat, Josep Sánchez Llibre, ha explicat que s’adrecen a les tres administracions -Ajuntament, govern català i Govern espanyol- per demanar-los que els delinqüents multireincidents que cometin petits furts (robatoris de menys de 400 euros) siguin sancionats amb penes de presó d’entre un a tres anys.

Foment també reclama que s’impulsin els judicis immediats de 24 a 72 hores (mesura ja està inclosa en la Llei d’enjudiciament criminal); que alguns jutjats d’instrucció s’especialitzin en qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana; i que hi hagi més presència policial i de proximitat patrullant a la ciutat. Sánchez Llibre, però, ha volgut refermar que “Barcelona és una ciutat segura, amb els problemes d’una gran metròpolis” i ha destacat la voluntat de tothom de “remar en la mateixa direcció” per combatre la inseguretat. Des de Foment afirmen, de fet, que “cal fugir de l’alarmisme”.

Totes aquestes propostes es van aprovar aquest dilluns durant la reunió del Comitè Executiu i la Junta Directiva de Foment. En la roda de premsa també hi han participat representants d’altres organitzacions com la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, l’Associació del Passeig de Gràcia i el Consell de Gremis.

Reunió amb els responsables municipals

Precisament dilluns, representants de Foment del Treball van donar a conèixer les propostes fetes públiques ara als responsables municipals. A la trobada hi van assistir el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Colboni; el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín.

Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, Jaume Collboni ha valorat positivament les iniciatives i s’ha compromès a treballar “plegats, fer un front comú amb més agents cívics, econòmics i socials davant la resta d’administracions”.