Aquest dilluns el conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha reunit amb el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, “tots dos han aprofundit en l’anàlisi de la situació a la ciutat de Barcelona i les estratègies dutes a termes aquest darrer any per combatre la inseguretat a la ciutat”. S’ha fet una anàlisi d’especial incidència sobre els delictes que han registrat un increment els últims mesos, sobretot pel que fa a la reincidència en furts, robatoris i delictes contra les persones.

Aquesta és la primera reunió institucional dels dos responsables polítics de les àrees de Seguretat de la Generalitat i l’Ajuntament des de l’inici del nou mandat i després de la celebració de la Junta Local de Seguretat del mes de juliol. Se celebra uns dies abans que es convoqui, per part del Departament d’Interior, la taula de treball pel Pla estratègic Barcelona Ciutat Segura. Un dels punts del pla inclou la reobertura de la comissaria de la plaça de Catalunya per agilitzar les denúncies de furts i robatoris que es cometin al centre de la ciutat.

Una de les qüestions que s’han tractat durant la trobada ha estat la necessitat de modificar el Codi penal per combatre la multireincidència en els furts i l’agilització dels processos judicials. La reunió arriba després que l’alcaldessa, Ada Colau, hagi afirmat que la seguretat de la ciutat és “per llei competència de la Generalitat” i hagi reiterat una campanya política de desprestigi contra Barcelona.

A la reunió també hi han assistit del secretari general d’Interior, Brauli Duart; el director de la Policia, Andreu Martínez, i el comissari en cap, Eduard Sallent.