El Port Olímpic i la façana marítima tindran un dispositiu policial totes les nits del que queda d’estiu. Això vol dir que diàriament hi haurà dues furgonetes dels Mossos d’Esquadra i dues de la Guàrdia Urbana en aquesta zona, a més d’unitats de seguretat ciutadana. Aquesta és una de les mesures que s’ha acordat aquest dijous durant la reunió que han mantingut el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle; amb els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i representants dels locals de restauració i d’oci nocturn de la façana marítima per abordar la seguretat d’aquesta zona de la ciutat. La reunió s’havia convocat d’urgència, a petició del mateix Batlle, després de la  mort d’un home en una baralla el cap de setmana passat. Aquest dimecres, de fet, agents de la Brimo i l’ARRO dels Mossos d’Esquadra es van començar a desplegar per algunes zones de lleure, com el Port Olímpic.

Durant la trobada també s’ha acordat reforçar la videovigilància a la zona del Port Olímpic i el front marítim, demanar un increment de la seguretat privada, millorar la comunicació entre la seguretat privada i la policia, i reforçar la vigilància en aquelles zones més complicades pel seu disseny urbà. També s’incrementarà els punts d’atenció a les víctimes de violència sexual. A més, s’ha decidit crear un grup de treball amb els comandaments policials i els operadors de la zona. Les conclusions del dispositiu es debatran al setembre en una segona trobada. En paral·lel, es crearà una segona comissió que abordarà la mateixa qüestió de la seguretat en l’àmbit de tot el litoral barceloní.

Inspeccions de la policia administrativa

Entre les mesures que s’han anunciat també hi ha un augment de les inspeccions als locals com a policia administrativa. En aquestes entrades als negocis d’oci es controlaran aspectes com l’aforament de les sales, les condicions d’obertura, els nivells de soroll, els horaris i els nivells de soroll.

Satisfacció entre restauradors

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha valorat molt positivament la trobada. Considera que cal donar un missatge contundent i que és important que aquest dispositiu policial es mantingui en el temps. També n’està satisfet un altre dels assistents, Jesús López, propietari de quatre discoteques d’aquesta zona. Tant ell, com un dels restauradors, Javier Sánchez, han culpat de la inseguretat la presència de menors migrants. Una apreciació que Batlle no comparteix.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat també ha lamentat que només hagi assistit a la trobada un dels propietaris dels 26 locals d’oci nocturn que hi ha en aquestes dues zones i que tampoc no hi hagi assisisit la Federació de Locals d’Oci Nocturn. En canvi, a la reunió si que hi ha anat l’empresa de seguretat privada que opera a la façana marítima.

Dues agressions sexuals al Port Olímpic

La zona del Port Olímpic acumula diversos fets delictius, especialment aquest juliol. A banda de l’home mort en una baralla, en l’últim mes també han transcendit dues agressions sexuals a menors.  Una el 5 de juliol al Port Olímpic, que els Mossos estaven investigant. I una altra el 26 de juliol, també en aquest mateix punt. També a principis de mes, el mateix dia 5 de juliol, la Guàrdia Urbana va detenir dos homes per la violació d’una noia de 22 anys a prop de la platja del Somorrostro. Per tot plegat,  l’Ajuntament va reiterar fa dues setmanes la necessitat que la Generalitat li delegui les competències al Port Olímpic.