Apunyalament Port Olímpic

Una noia de 26 anys ha mort aquest dimecres al matí després de ser apunyalada, a la matinada, dins de la cocteleria Smar del Moll de Mestral, al Port Olímpic, víctima d’un intent de robatori violent. En l’incident, tant ella com el vigilant de seguretat del local d’oci han resultat ferits d’arma blanca. Segons els Mossos d’Esquadra, a la jove li havien provat de sostreure el mòbil. En una compareixença aquest dimecres al matí a l’Ajuntament, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que la víctima, en adonar-se que li havien robat el mòbil s’ha adreçat al personal de seguretat: “El vigilant ha pogut recuperar-lo però aleshores un home l’ha apunyalat a ell i a la noia”.

La policia catalana ha rebut l’avís a les tres de la matinada a través d’una trucada al 112. Els ferits han estat traslladats a un centre hospitalari i ha estat allà on els sanitaris no han pogut salvar la vida a la noia, que hi ha ingressat en estat molt greu. Es desconeix ara per ara l’autor o autors dels fets, que investiga la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos.

Un estiu calent al Port Olímpic

L’incident suma un nou capítol a un estiu complicat pel que fa a la seguretat al Port Olímpic. A principis d’agost hi va morir un home d’origen xinès arran d’una baralla, i al juliol es va denunciar una presumpta violació d’una menor també a la mateixa zona. Aquest fet i d’altres van obligar a reforçar la presència policial als entorns del passeig Marítim, en el marc del dispositiu Ubiq, a Ciutat Vella. Tant és així que, en només una nit, els Mossos van arribar a detenir fins a vuit persones.

13 víctimes mortals el 2019

Aquest nou cas d’apunyalament arriba en ple debat sobre la seguretat a Barcelona i després d’un any en què hi ha hagut un augment dels delictes a la ciutat, tot i que els Mossos consideren que no és alarmant. La noia que ha perdut la vida aquest dimecres s’ha convertit en la tretzena víctima mortal aquest 2019 a la ciutat, a l’espera dels resultats de la investigació per esclarir les causes de la mort d’un matrimoni d’edat avançada a la Bordeta. La majoria de les agressions s’han produït durant l’estiu. De fet, veïns i restauradors del Port Olímpic asseguren que la violència ha augmentat.