El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, afirma que la sentència del judici del procés -que, segons fonts judicials, s’hauria de fer pública abans del 16 d’octubre– influirà en la investigació sobre les càrregues de la Policia Nacional a Barcelona que està dirigint el Jutjat d’Instrucció número 7.

Segons Serra, les declaracions d’alguns testimonis del Suprem ja van impactar en aquesta investigació i, de fet, l’Ajuntament, que exerceix d’acusació popular, ha proposat incloure en aquesta causa algunes de les proves practicades, com alguns vídeos o les declaracions dels comissaris dels Mossos Ferran López i Manel Castellví.

Ara bé, Serra creu que la sentència del Suprem “pot tenir tenir un impacte” pel que fa l’actuació de la Policia Nacional. És a dir, que la descripció que faci l’alt tribunal de la intervenció policial de l’1 d’octubre pot fixar el relat dels fets i influir en la investigació de Barcelona, en què les càrregues són el principal objecte. “Creiem que això és una partida d’escacs que es juga en dos taulells diferents”, diu Serra, que alhora remarca que creuen en l’autonomia de cada jutjat, perquè investiguen “qüestions diferents”.

El regidor de Drets de Ciutadania afirma que caldrà “analitzar a fons” la sentència i veure’n l’impacte. L’espera és llarga: almenys 1.500 pàgines, ha dit.