Fumador en una terrassa

Per primera vegada, la cartera de serveis de la sanitat pública disposarà d’un medicament per deixar de fumar. Sanitat finançarà el producte que ajudarà a deixar el tabac i que podrà ser receptat als centres d’atenció primària (CAP). Es tracta del fàrmac de la marca comercial Champix, amb el principi actiu de la vareniclina.

Amb aquesta mesura unes 70.000 persones en sortiran beneficiades, segons la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, que ha fet l’anunci durant la seva participació en diferents cimeres sobre sanitat universal i clima que s’han celebrat a Nova York.

Fins ara a Catalunya només se subvencionaven medicaments per a fumadors amb patologies cròniques importants. De fet, és una reclamació històrica de diferents societats i associacions que lluiten contra el tabac.

Un exemple és la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària, que s’ha fet ressò de la noticia a Twitter i l’ha valorada positivament. Consideren que és un “pas important per ajudar a deixar el tabac”.