El comissari dels Mossos d’Esquadra Manel Castellví ha contradit el que va dir dijous passat en el judici del procés, quan va explicar que dies abans de l’1-O va advertir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller d’Interior Joaquim Forn de la possibilitat que es produís una “escalada de violència”.

Aquest dilluns ha respost les preguntes de les defenses i ha matisat les paraules. Ha dit que els tres cossos policials -Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil- van preveure que a primera hora hi hauria “gent fent resistència pacífica”, però no “actes de violència”.

En aquesta línia, també ha explicat que la Comissaria General d’Informació que dirigia també tenia prevista la presència dels grups independentistes més violents durant l’1 d’octubre. Ha remarcat, però, que aquesta previsió no es va complir perquè aquests grups “no van actuar”. Així, ha admès que els agents es van equivocar en l’informe de riscos que van fer per aquell dia.

Després de Castellví, ha declarat el comissari Emili Quevedo, que era el màxim responsable de la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat.