L’ANC prepara tres marxes ciutadanes de llarg recorregut que sortiran des de diferents punts del territori i que confluiran a Barcelona com a resposta a la sentència del judici del procés prevista aquest octubre. Segons ha explicat David Fernàndez, secretari nacional de l’ANC a ‘El matí de Barcelona’, les marxes duraran tres dies i recorreran un centenar de quilòmetres. El primer dia, que no ha concretat quin serà, es farà una marxa ciutadana de 40 quilòmetres; el segon, també serà de 40 quilòmetres i, el tercer dia, la marxa serà de 20 quilòmetres. La idea és que cada mig dia es puguin fer 20 quilòmetres de protesta. La intenció d’aquestes accions, segons Fernàndez, és col·lapsar la xarxa viària de Catalunya.

A banda de les marxes, l’ANC també ha anunciat la convocatòria d’una gran manifestació unitària. L’entitat també prepara altres accions de les quals, ha dit Fernàndez, no se’n poden explicar encara els detalls. ” A partir d’aquí ja ho veurem”, ha explicat.

Crítica a la manca d’unitat pel 10-N

Fernàndez ha dit que aquest dissabte, 5 d’octubre, l’ANC decidirà en una reunió plenària el parer de l’entitat per a les properes eleccions generals del 10 de novembre. Sobre aquest cita electoral, el secretari nacional ha lamentat la manca d’unitat dels partits independentistes. “No només han estat sords, sinó que també han estat cecs” ha dit Fernàndez davant del clam de bona part de la ciutadania. “Demanem als partits la màxima unitat possible”, ha dit mentre reconeixia que per l’ANC la solució ideal hauria estat una candidatura conjunta. Precisament aquest dissabte la CUP ha anunciat que, per primera vegada, presentarà candidatura a les eleccions espanyoles. La formació ha decidit fer un pas endavant per la situació “d’excepcionalitat” que viu el país.