L’actuació policial durant les primeres hores de l’1-O ha causat més de 844 persones ferides a Catalunya, els dos més greus són a Sant Pau i Vall d’Hebron. Un dels punts més crítics ha estat l’Escola Ramon Llull, al Fort Pienc, on s’han desplegat agents des de les 9 h. Després de treure el material electoral, s’han retirat, moment en el qual han fet una càrrega policial i han disparat pilotes de goma contra les persones que hi estaven concentrades. Una persona ha rebut un impacte a l’ull, i segons diverses fonts, els sanitaris miren de salvar-l’hi.

Segons el Departament de Salut el nombre de ferits s’ha elevat fins a 844 persones a les 22 h, 294 de les quals a la ciutat de Barcelona. El conseller de salut, Toni Comín, ha assegurat que l’actuació de la Guàrdia Civil ha estat una “brutalitat contra persones pacífiques i desarmades“. El govern català culpa el govern central de les agressions i mostra tot el suport als ferits.

Entre els ferits, almenys un per  contusions per pilotes de goma  en un ull que, presumptament, han llançat els agents de la Policia Nacional. Se l’han hagut d’endur en ambulància.

 

El govern demana a ferits i contusionats que vagin a un centre de salut, demanin un informe d’assistència i posin una denúncia a la comissaria dels Mossos.