mural 1-O missatge ETA

El mural de Sant Andreu que recorda el referèndum de l’1-O ha rebut un altre atac i aquesta vegada amb una polèmica afegida. Fa uns dies va aparèixer en aquesta paret d’un solar del carrer d’Irlanda una pintada que deia “No por mucho madrugar, Gora ETA militar” i que malmetia el mural. L’acció ha estat aprofitada pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, que s’hi ha referit a través d’una piulada a Twitter. Rivera assegura que el missatge s’ha posat a la façana de la casa del president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, José Vargas; i afegeix que “és terrible [al nivell] a què s’està arribant a Catalunya”.

José Vargas assegura que la pintada no s’ha fet a la façana de casa seva

El president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, ha confirmat a betevé que, si bé hi viu a prop, aquell mur no pertany a la façana de casa seva, tal com diu Albert Rivera a partir d’una informació publicada per OK Diario. Vargas afirma que no ha denunciat els fets, cosa que sí va fer amb la pintada que va aparèixer fa uns mesos a favor d’ETA a la façana de l’Església de Crist Rei, un espai on l’ACVOT celebra misses en record de les víctimes del terrorisme. El missatge duia la signatura d’Arran.

El mural de Sant Andreu, del qual s’ha esborrat el missatge a favor d’ETA, ha rebut diversos atacs des que es va crear coincidint amb el primer aniversari de l’1-O. L’últim, a principis de setembre, en què va aparèixer amb una pintada que deia “Muerte a la democracia”.