Coincidint amb el primer dia d’obertura de platges per passejar-hi i fer-hi esport, molts ciutadans s’han acostat a la sorra a primera hora del matí. Alguns hi han estirat la tovallola per prendre el sol i d’altres s’hi han banyat. De seguida, la Guàrdia Urbana els ha avisat que això no es podia fer i els ha fet aixecar-se de les tovalloles i sortir de l’aigua.

Per ara, està prohibit prendre-hi el sol i banyar-s’hi, després que l’Ajuntament hagi rectificat, i encara no hi ha, per tant, una data sobre quan es permetran aquestes activitats. De moment, només s’hi pot passejar o fer esport i sempre dins les franges horàries establertes.

Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià, les més plenes

La franja esportiva entre les 6 i les 10 h ha estat la que ha congregat més ciutadans a les platges. Les més concorregudes han estat les de ponent: la Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que l’afluència en aquestes platges ha representat entre un 7 i un 10 % de l’afluència mitjana habitual, prop d’unes 2.000 persones. En aquest punt del litoral barceloní és on hi ha hagut més problemes per mantenir les distàncies de seguretat tot i que en general s’han respectat.

A partir de les 10 h, l’afluència de gent ha baixat molt i les platges s’han buidat. Ha estat el torn de la gent gran, que després de molts dies ha pogut tornar a trepitjar les platges. Alguns s’han sorprès de la tranquil·litat que s’hi respirava i de la bona qualitat de l’aigua del mar.

desescala gent gran a la platja

I a partir de les 12 i fins a les 19 h és el torn de les famílies amb nens, que poden tornar a passejar pel litoral, sempre que visquin a un radi d’un quilòmetre de la platja. Cal recordar que a les platges se segueixen les mateixes franges horàries que a la resta la ciutat per al passeig i per fer esport. Amb una excepció, de 20 a 23 h, quan només hi poden accedir els esportistes federats. Ho han de fer per la platja del Bogatell.

Albert Batlle: “No es poden posar portes al camp”

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha valorat les imatges de primera hora del matí, quan hi ha hagut més presència d’usuaris i alguns s’han estirat a prendre el sol. “Estem a 20 de maig, els dies són llargs, la temperatura puja i, evidentment, portes al camp no les podem posar”, ha assegurat Batlle a la Comissió de Presidència.

Ara bé, també hi ha afegit que si convé faran servir “el principi d’autoritat” si la gent incompleix la normativa. Ho ha dit en resposta al regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, que li ha dit que tenia “un problema bastant greu a les platges”.