El secretari General de FECALON (Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn), Fernando Martínez, ha denunciat que Barcelona s’ha convertit en el “botellòdrom” més gran d’Europa després que s’hagi aixecat l’estat d’alarma i s’hagin produït botellots importants durant els darrers dos caps de setmana. Martínez recorda que el consum de begudes alcohòliques al carrer està prohibit amb multes que oscil·len entre els 3.001 i els 15.000 €.

Demanen al Govern espanyol que reobrin els locals d’oci nocturn

El sector de l’oci nocturn diu que no vol contribuir a l’estigmatització als joves i, per això, reclama la reobertura immediata dels locals d’oci nocturn. FECALON s’ha dirigit ara al Govern espanyol perquè aixequi la prohibició de tancament d’aquests locals per la pandèmia. De moment, el govern català ja ha aprovat com serà el pla de reobertura.

Segons FECALON, la presència de joves a la via pública “serà infinitament menor si aquests poden anar a establiments regulats”. Diu que si no s’atura aquesta pràctica, la dels botellots, hi haurà un efecte crida i se’n produiran més. Precisament aquest diumenge hi va haver una protesta del sector de l’oci nocturn per reclamar la reobertura dels locals, tancats per la pandèmia.