clients discoteca mascareta

L’assaig general —o prova pilot— que l’oci nocturn volia dur a terme a Barcelona el 21 de maig amb la participació d’entre 9 i 13 restaurants i discoteques per demostrar-ne la seguretat s’ajorna dues setmanes. La patronal del sector, la FECASARM, ha anunciat en un comunicat que trasllada l’esdeveniment al dissabte 5 de juny per poder tenir temps de complir amb les noves exigències que els ha requerit el Departament de Salut. Segons explica la FECASARM, el secretari general de Salut PúblicaMarc Ramentol, els va comunicar divendres que calia que un centre clínic, i el seu Comitè Ètic d’Investigació Clínica, pilotés aquest assaig, i ara estan cercant i negociant amb diversos candidats.

Dilluns 10 de maig, en la reunió amb el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, els representants del sector van celebrar la predisposició de l’Ajuntament davant la proposta, que planteja obrir els locals sense límits d’aforament ni d’horari, amb test d’antígens o vacunació, codis QR, aparells de desinfecció i la participació de 5.000 persones.

Contra les botellades, oferta legal

La patronal de l’oci nocturn insisteix, també, que la millor manera d’eliminar les festes il·legals i botellades a la via pública és ampliar l’oferta legal. L’única alternativa, diuen, factible i segura.

El Procicat va aprovar aquesta setmana el protocol de reobertura de l’oci nocturn, però no es podrà tirar endavant fins que l’Estat deixi sense efecte l’ordre ministerial de l’agost del 2020. Per això, i en aquest sentit, la FECASARM ha demanat formalment a la ministra Carolina Darias que sigui revocada.