El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha demanat als veïns que s’acosten a gaudir de la Festa Major de Sants que, tan bon punt finalitzi la programació oficial (0.30 h), marxin a casa “a descansar” per evitar aglomeracions al carrer. “A partir d’aquesta hora no hi hi ha festa, no hi ha música“, ha dit el regidor, després de les imatges de centenars de persones concentrades en punts com el Parc de l’Espanya Industrial, amb incompliments constants de les restriccions de la covid.

Tant la Guàrdia Urbana de Barcelona com els Mossos d’Esquadra han actuat aquestes nits passades per dispersar multituds de persones que es queden al carrer fins a altes hores de la matinada, en grups nombrosos i sense mantenir distàncies de seguretat, xerrant i bevent alcohol. En alguna de les actuacions policials, alguns joves hi han respost llençant objectes contundents contra els agents. Serra recorda que els grups que fan aquests actes són molt minoritaris i que la majoria ha complert de forma pacífica amb les ordres policials.

Totes dues policies han reforçat els dispositius des de la fi del toc de queda per garantir que es compleixen les mesures sanitàries i, per tant, per evitar que hi hagi una nova onada epidèmica. La nit de divendres a dissabte, la policia municipal ha detingut una persona per desordres públics.

Rebuig als actes vandàlics

Qui també s’ha manifestat sobre els fets ha estat l’alcaldessa accidental, Laura Pérez, que des de l’escenari del carrer de Valladolid —en l’entrega de premis dels carrers guarnits— ha rebutjat els actes vandàlics viscuts la nit d’aquest divendres en el que, diu, és un barri “pacífic”. “Estem encantats de rebre visitants, però han de ser les festes populars per al gaudi dels veïns”.