toc de queda

Des d’aquest divendres, 27 d’agost, cap municipi de Catalunya ja no té toc de queda nocturn. La mesura, en vigor des de mitjan juliol a les localitats amb més incidència de la covid-19, ha caigut la mitjanit de dijous a divendres, ja que el govern català va decidir no prorrogar-la, tal com sí que ha fet amb altres restriccions anticoronavirus.

La decisió de la Generalitat va venir després que el TSJC (el tribunal que ha d’avalar o tombar les restriccions sanitàries) rebutgés per segona vegada consecutiva aplicar el confinament nocturn a determinades poblacions, com Barcelona. La capital catalana era un dels 62 municipis que la Generalitat volia amb toc de queda, però el tribunal només va avalar la mesura per a 19 poblacions. Per tant, Barcelona no té restriccions nocturnes des del 20 d’agost.

Més enllà de la desaparició del toc de queda, Catalunya estrena aquest divendres una nova pròrroga de les restriccions per mirar de contenir la cinquena onada del coronavirus. El TSJC ha avalat limitar a 10 persones les reunions familiars i socials i la restricció dels aforaments a actes socials i religiosos, que continua sent del 70 %. Tampoc no hi haurà canvis en els horaris de la restauració.