Agents de la UREP de la Guàrdia Urbana a les festes de Sants

(ACN) El sindicat USPAC dels Mossos d’Esquadra ha denunciat aquest divendres un “augment d’agressions” als agents en el context de la dissolució de botellades a les festes de Gràcia i Sants de Barcelona. Per aquest motiu reclama “mecanismes que assegurin una resposta ferma i ràpida” davant les agressions.

En el mateix sentit s’ha expressat el sindicat CSIF de la Guàrdia Urbana, que critica la “manca de suport institucional” davant els llançaments d’objectes, com els que es van veure dijous a la nit al Parc de l’Espanya Industrial. Aquest sindicat detalla que els agents de la Guàrdia Urbana han tingut 406 accidents de treball amb baixa laboral per agressions i des del 2015 s’han instruït 1.004 atestats per atemptat contra agents de l’autoritat.

En concret, USPAC demana l’activació d’un servei de defensa jurídica ininterromput i que hi hagi més personal els caps de setmana i dies de botellades. També volen que s’equipin les patrulles amb càmeres unipersonals i altres tipus de càmeres com les utilitzades a les manifestacions a les comissaries. Finalment, reclamen un casc unipersonal per a les unitats que no en tenen.