Edifici municipal d'Aragó, 371

La Dreta de l’Eixample tindrà a partir del setembre un nou espai per a tres entitats locals: l’Associació de Comerciants i Professionals Cor Eixample, l’Associació de Veïns Dreta Eixample i el Casal Joves la Dreixa. El local es troba en els baixos d’un habitatge de propietat municipal situat al número 317 del carrer d’Aragó, motiu pel qual s’anomenarà Espai d’entitats xamfrà 317.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat, per efectuar la cessió dels baixos, l’Ajuntament ha iniciat la cessió d’ús per l’Associació de Comerciants i Professionals Cor Eixample durant un any. La intenció és impulsar la dinamització i l’associacionisme del barri. Així, es donarà cabuda als diferents projectes que hi faran les diferents entitats que l’ocuparan. El districte de l’Eixample considera positiu que l’entitat comercial comparteixi l’espai amb l’entitat veïnal i juvenil perquè l’ús compartit significa que el local “estarà obert i amb les persianes pujades més hores durant el dia”.

El local forma part d’una propietat que el consistori va adquirir durant el passat mandat per destinar-la al lloguer públic: les entitats podran utilitzar els despatxos i les sales de reunions (d’uns 170 metres quadrats), després d’unes obres amb un cost de 360.000 euros.