Sants ha tornat a viure la nit de divendres a dissabte aglomeracions, barricades i llançaments d’objectes d’algunes persones contra els Mossos d’Esquadra després de la fi de la jornada de festa major. El Parc de l’Espanya Industrial ha tornat a ser un dels punts calents dels incidents, però aquesta vegada la tensió entre la policia i alguns dels concentrats a la via pública s’ha estès a altres carrers de la zona, com el carrer de Sants. Aquí, alguns joves han llençat ampolles de vidre contra els vehicles dels Mossos d’Esquadra i han col·locat contenidors enmig de la via per barrar-los el pas.

Un cop finalitzats els concerts de la programació oficial i alternativa, unes 3.000 persones han seguit la festa al parc de l’Espanya Industrial i rodalies amb més música, botellots i gresca, moltes de les quals incomplint les mesures covid (com no dur la mascareta tot i no mantenir la distància). Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van desallotjar-les ben entrada la matinada, entre les 2 h i les 4 h, moment en què va començar a produir-se els llançaments contra els vehicles policials.

Testimonis parlen de “batalla campal”

En qualsevol cas, fonts de la policia municipal apunten que no hi ha hagut “cap incident destacable” durant el dispositiu policial, si bé testimonis dels fets parlen de “batalla campal” i adverteixen que els incidents “estan pujant d’intensitat”. Per part dels Mossos d’Esquadra, no consten tampoc denúncies ni detencions.

Al carrer de Sants, algunes persones van formar una barricada amb contenidors.

Alguns veïns temen que aquesta propera matinada, la de dissabte a diumenge i l’última de festa al barri, la situació empitjori encara més. Per tot plegat, els sindicats policials reclamen reforços davant les agressions durant les botellades.