control accès mossos sant jaume

Els Mossos d’Esquadra han reforçat amb 100 dotacions més el dispositiu que fan amb les policies locals de Catalunya per controlar les botellades. Traduït en nombre d’agents, això suposa un increment d’uns 300 efectius, que se sumen als que ja es van destinar anteriorment, arran de les concentracions nocturnes que es feien arreu, com a les festes majors d’alguns barris de la ciutat.

Aquesta era una demanda generalitzada de molts municipis catalans, sobretot des que va desaparèixer el toc de queda nocturn a bona part del territori i, després, a tot Catalunya.

La demanda havia arribat per part dels sindicats policials, que exigien reforços per fer front a situacions “de més intensitat” durant els desallotjaments dels espais públics.

Defensa del toc de queda

El reforç policial l’ha anunciat aquest dissabte, des del Port de la Selva, a l’Alt Empordà, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Ha defensat que el toc de queda és una mesura per lluitar contra la pandèmia i preservar la salut pública “i no pas l’ordre públic”. Elena també ha explicat que estan preparant l’exposició de motius que portaran al TSJC per mantenir l’oci nocturn tancat i ha recordat que el tribunal, de moment, ha rebutjat les mesures cautelaríssimes que demanava el sector.