El punt mòbil de vacunació de la covid s’ha instal·lat aquest divendres a la plaça de les Basses de la Peira, en carpes habilitades a l’aire lliure. S’hi ha administrat el vaccí Janssen, d’una sola dosi. La campanya anava dirigida a persones de més de 40 anys que no poden accedir fàcilment als canals telemàtics per demanar hora o que no disposen de targeta sanitària. És per aquest motiu que la vacunació en aquest punt mòbil era sense cita.

Segons ha reconegut l’equip sanitari, el ritme de vacunació des de les 10 del matí ha estat fluix. Per aquesta raó han decidit a mig matí injectar la vacuna a tothom de més de 18 anys que s’apropés al punt. És el cas de Jeison Bolaños, que hi passava amb el patinet. “El personal de la Creu Roja m’ha dit que estaven fent la campanya de vacunació, i he aprofitat”.

El matí ha estat una mica fluix, però hem ampliat la vacunació als majors de 18 anys. A qualsevol persona que s’ha volgut vacunar, l’hem vacunat
Maite Montero, infermera de pediatria del CAP Chafarinas

Del Poblenou o de Badalona

Un veí del Turó de la Peira que sí que ha acudit a vacunar-se és Mohsen al Attar, que considera que la vacunació “és necessària per a la salut de la comunitat i de tothom”. El fet que el vaccí que s’injectava fos el de Janssen ha impulsat altres usuaris a venir d’altres llocs com Badalona o el barri del Poblenou.

punt mòbil de vacunació Turó de la Peira

Aquesta és la segona vegada que el punt mòbil de vacunació de la covid sense cita visita un barri de la ciutat. Fa una setmana, es va instal·lar al Raval, on 160 persones van rebre la dosi. Durant el mes de juliol, el Departament de Salut va incorporar temporalment punts mòbils de vacunació sense cita. Els vaccins s’administraven en busos del Banc de Sang i Teixits i camions adaptats cedits per Seat.