L’Ajuntament de Barcelona ha incrementat la presència d’agents de la Guàrdia Urbana als voltants del bloc del carrer de Magalhães, al barri del Poble-sec. La regidora del districte de Sants, Raquel Gil, ho va explicar aquest dijous al vespre al consell de barri. Gil va recordar, però, que l’Ajuntament de Barcelona té unes limitacions legals i que “han de ser rigorosos amb el que la norma ens permet fer”.

Fa setmanes que els veïns que viuen a la finca —que no tenen contracte de lloguer— denuncien assetjament per part de la propietat, un fons d’inversió rus, perquè marxin. El Sindicat de Llogateres assenyala que l’empresa Stop Okupes manté de manera permanent uns vigilants a l’entrada del bloc que intimiden i amenacen els habitants.

Un treballador de Stop Okupes s’instal·la en un dels pisos

Els tres veïns que encara estan al bloc, afirmen que han notat la presència de la Guàrdia Urbana, però creuen que servirà de poc, ja que els conflictes es produeixen de portes endins. Segons han explicat a betevé els qui hi viuen, un dels veïns va decidir marxar dimarts passat de la finca per les pressions. Ara, al pis on hi vivia, s’ha instal·lat un dels vigilants de l’empresa Stop Okupes.