La construcció de la futura residència d’estudiants als solars de Drassanes avança. L’espai està ubicat entre els carrers de Peracamps, del Cid i del portal de Santa Madrona, al barri del Raval. És un projecte que promou la cadena hotelera Praktik, que després de veure com li denegaven el permís per fer un hotel a la zona es va decantar per a la residència d’estudiants.

Les màquines fa dies que preparen els terrenys on s’ha previst construir la residència, amb 300 places. Els treballs, segons fonts municipals, duraran des de l’abril fins a l’octubre. Al llarg d’aquests mesos s’hi faran les canalitzacions i el pas de serveis necessaris per a la construcció de dues edificacions.

Un solar molt desitjat

Els veïns de la zona, i posteriorment la plataforma Habitem les Drassanes, fa més de dues dècades que estan en peu de guerra, ja que asseguren que els projectes presentats, primer l’hotel i ara la residència d’estudiants, no respecten el pla urbanístic que preveu la cessió del 25 % de l’espai per a habitatge públic.

Per això, el veïnat espera que la justícia resolgui a favor del recurs que van presentar contra el projecte. “Demanarem l’execució de la sentència i si diu d’enderrocar l’edifici demanarem enderrocar l’edifici, i si diu de transformar un habitatge, que es transformi”, reivindica l’Alberto Malavía, d’Habitem les Drassanes.

Els veïns creuen que a més de la falta d’habitatge a la zona, en comptes de fomentar la convivència i el comerç local, la residència atreurà establiments enfocats al turisme. “Una residència de luxe de més de 300 places és una població flotant i no obrirà negocis que ajudin els veïns”, preveu la Meritxell Pérez, d’Habitem les Drassanes.