La primera sessió, aquest dijous, de la comissió d’estudi contra la multireincidència delictiva ha fet evident a l’Ajuntament de Barcelona el consens per lluitar contra aquest fenomen però alhora ha fet visible el desacord sobre com abordar-lo. La majoria de grups ha apostat per modificar el Codi penal, tot i que des de BComú i ERC se n’han desmarcat i han defensat altres mesures com el reforç judicial o incidir en les causes socials.

Durant les properes sessions, l’objectiu de la comissió és debatre i acordar les modificacions legislatives necessàries per lluitar amb eficàcia contra la multireincidència i altres fenòmens delictius. El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que la resposta penal a la multireincidència “és insuficient” i ha defensat modificar el Codi penal i incloure una tipificació específica per al furt i robatori de mòbils.

Des de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis ha apostat per una pena de presó d’un a tres anys pel robatori de mòbils i ha demanat que la multireincidència “ha de ser castigada”. Marc Serra (BComú) ha insistit a fer un “abordatge integral” del fenomen i posar més recursos judicials si hi ha un problema d’agilitat a la justícia. En això ha coincidit també Jordi Coronas (ERC), que creu que només endurir el Codi penal no resoldrà el problema.

El popular Juan Milián ha defensat endurir lleis i reformar el Codi penal alhora que creu que cal més mitjans per a la justícia. Des de Vox, Gonzalo de Oro ha apuntat que les lleis que s’han fet fins ara no resolen la multireincidència perquè “tenen més en compte els drets dels lladres”.