El barri del Raval estrenarà quatre zones de jocs infantils renovades on els elements havien quedat obsolets. Es tracta de la plaça de les Caramelles, la placeta de Martina Castells, l’espai del carrer de l’Arc del Teatre i la plaça de Vicenç Martorell. De totes quatre, aquesta última és la zona on els canvis seran més visibles. A més d’elements de jocs inclusius i no sexistes, se suprimiran les tanques que a l’actualitat divideixen els diferents espais de la zona.

La plaça de Vicenç Martorell, on els treballs són més visibles

La plaça de Vicenç Martorell, al cor del Raval, està envoltada de pòrtics i en els baixos hi ha terrasses. Per això és una plaça freqüentada per molts visitants de la ciutat. La proximitat amb la Rambla, però, no la converteix en una plaça massificada. Això és el que assegura Lluís Vergés, que fa més de 20 anys que hi treballa. “A mi m’agrada molt aquest espai, és una plaça viva i crec que amb la renovació que volen fer guanyarà”.

Vergés aplaudeix la renovació de la zona de jocs: “Per fi es tindran en compte els nens amb problemes de mobilitat, els més oblidats d’aquests espais“. Tant ell com Josep Fiol, de l’Espai Mallorca, veuen amb bons ulls l’eliminació de les tanques. “Quedarà una plaça més oberta i transitable“. Fiol, però, espera que s’hi plantin més arbres per aconseguir que aquest espai sigui un refugi climàtic amb obres i menys asfalt”. A més, també es renovarà la il·luminació, el mobiliari i els jocs d’estada.

En totes les places, a més dels canvis als elements de jocs, que seran més inclusius, no sexistes i amb opcions per a totes les edats, es crearan espais d’estada i vegetació. L’actuació també busca millorar els itineraris de vianants dels espais. En total per a aquestes actuacions s’hi destinen 1,2 milions d’euros dels projectes dels pressupostos participatius.

Els treballs ja són visibles a la plaça de les Caramelles