Els robatoris amb força en interiors de vehicles tornen a tenir presència a Barcelona. Ho ha assegurat Albert Batlle, tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, en una entrevista al ‘bàsics‘: “Són capaços de rebentar [els vidres d’] un cotxe per mirar si hi troben unes ulleres, vendre-les i tenir droga per consumir durant el dia. Això ens preocupa“, ha dit. Segons ell, aquest és un tipus de robatori que havia baixat molt i que ha tornat a aparèixer amb un determinat increment. Són delictes, segons Batlle, relacionats amb la criminalitat derivada de la droga.

Les dades dels Mossos i la Urbana indiquen un descens de robatoris

El regidor ha explicat que molts dels robatoris no es produeixen a la via pública sinó en aparcaments privats i que hi ha una bona col·laboració amb empreses que els gestionen. Tot i això, ha demanat a la ciutadania col·laboració per no posar-ho fàcil als lladres. “L’autoprotecció és clau“, ha dit. Les dades de l’última Junta de Seguretat Local, però, apunten a un descens dels robatoris amb força en vehicles: l’any 2023 se’n van registrar 10.316, una xifra que suposa una baixada del 5,8 % respecte al 2022 i d’un 17 % respecte al 2019.

Batlle demana més mitjans judicials i penar amb contundència la reincidència

En l’entrevista, Batlle ha reiterat la necessitat de reformar el Codi penal per penar amb més contundència la reincidència: “Tenim persones que delinqueixen una i 40 vegades sense una correcció del comportament“. També ha insistit a dotar de més mitjans el sistema judicial. “Si aquest enduriment de penes comporta presó, ho haurem d’afrontar”, ha dit.