Mig centenar de persones s’han plantat aquest dimecres a la finca de Magalhães, 33 bis per tornar a instal·lar la porta d’entrada a l’edifici, que, asseguren, l’empresa Stop Okupes va treure fa unes setmanes. L’acció ha estat convocada pel Sindicat de Llogateres per denunciar l’assetjament immobiliari que viuen els veïns que encara ocupen tres pisos d’aquest bloc del Poble-sec.

Durant els últims mesos, expliquen, s’ha intentat aturar l’assetjament a través de totes les vies polítiques, jurídiques i administratives possibles. Malgrat tot, exposen que, fa només una setmana, una de les persones amb contracte vigent de lloguer “es va veure forçada a marxar de la seva llar per la violència a què estava sent sotmesa“.

Demanen a les administracions que aturin l’assetjament

El sindicat assenyala que l’empresa Stop Okupes manté de manera permanent uns vigilants a l’entrada del bloc que intimiden i amenacen els habitants. Les persones que viuen a l’edifici expliquen que han organitzat “guàrdies les 24 hores per tal d’evitar nous sabotatges i agressions“.

Per aquest motiu, el sindicat ha decidit passar a l’acció i ha instal·lat de nou la porta d’entrada a la finca. Demanen ara a les administracions que garanteixin el manteniment d’aquest element i que aturin l’assetjament. També reclamen que es regularitzi la situació de les persones que ocupen els habitatges amb contractes de lloguer nous.

Una querella judicial contra els administradors i Stop Okupes

Segons el sindicat, els afectats han interposat ja sis denúncies als Mossos d’Esquadra contra els fets. D’aquestes, dues estan en mans dels jutjats d’instrucció 12 i 33 de Barcelona: la de sostracció de fusibles i la d’agressió física. I també han presentat una denúncia administrativa per assetjament a l’Ajuntament

Amb tot, aquest dimecres han interposat també una querella judicial contra l’administradora i els apoderats de l’empresa propietària i els directius i treballadors de l’empresa Stop Okupes.