La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat de forma inicial el projecte executiu per renovar i millorar els Jardins de Sant Pau del Camp, al barri del Raval. Les obres es licitaran, previsiblement, a partir d’aquest mateix mes d’abril i l’objectiu és començar-les el proper mes de setembre. Segons ha informat el consistori, els treballs acabarien abans de l’estiu del 2025. Fa quatre anys, el 2020, ja es va fer una primera fase de remodelació.

En els darrers anys, la zona s’havia convertit en un espai que era font de baralles, brutícia, consum de drogues i alcohol i un espai que utilitzaven els lladres per amagar-se després de cometre delictes. Els veïns havien demanat, en més d’una ocasió, que es recuperessin els jardins per al barri.

Un espai de més de 800 metres quadrats

En total s’invertiran 1,16 milions d’euros per renovar un espai que té 813 metres quadrats. S’hi farà una nova zona de jocs infantils i un nou espai amb plataforma amb mode escenari. Aquest últim estarà situat a prop de la xemeneia de la fàbrica de teixits Nicolau Tous i Soler, que té un nivell de protecció C. En aquest espai es modificaran o eliminaran parterres per crear recorreguts i grades.

Pel que fa a la zona de jocs, inclourà tres espais diferenciats: el que s’ha anomenat l’àrea de PAU, amb les lletres de la paraula “pau”, que es faran en acer. La P serà l’escala per accedir a un tobogan; la lletra A, una retícula de cordes per escalar i la U, un balancí.

També hi haurà l’àrea del tobogan, que serà cilíndric i tancat, i l’àrea piràmide, amb preses d’escalada i desnivells.

Finalment, el tercer espai serà una zona de circuit, amb recorreguts longitudinals i un paviment amb una lleugera ondulació per propiciar el joc amb bicicletes o vehicles amb rodes i que connectarà amb les zones dels jardins que s’havien reformat.