El Sindicat de Llogateres i un grup de veïns del carrer de Magalhães denuncien l’assetjament immobiliari per part d’un fons d’inversió rus i l’empresa Stop Okupas. El Sindicat de Llogateres explica que des que l’empresa va adquirir l’immoble al novembre, “s’utilitzen mesures abusives i clarament il·legals per fer fora els veïns”.

Les persones afectades, una les quals és arrendatària mentre les altres quatre ocupen els seus pisos des del 2020, expliquen que han interposat cinc denúncies als Mossos d’Esquadra i dues querelles, una administrativa i una altra judicial. Tot i això, des del sindicat asseguren que l’assetjament i les agressions en aquesta finca del Poble-sec “no s’han aturat”.

Denuncien agressions físiques i destrucció de la finca

Enric Aragonès, portaveu del Sindicat de Llogateres, denuncia que les “mesures il·legals d’assetjament” posen en risc “la seguretat de les persones que viuen a l’edifici“. Aragonès explica que aquestes pràctiques van començar al desembre, un mes després que el fons comprés l’edifici. “Es van presentar i van començar a forçar portes, van vulnerar el domicili d’alguns veïns, i les mesures han anat escalant fins al punt de treure la porta del carrer”, afegeix.

Des del sindicat recorden que no es pot normalitzar que un fons d’inversió “utilitzi de manera impune uns mecanismes d’assetjament violents i clarament il·legals per buidar edificis“. Afirmen l’empresa ha fet servir pràctiques que en cap cas estan justificades i que són abusives com ara “tallar l’aigua i la llum, inundar els domicilis o treure la porta de la finca amb total impunitat”. Un veí de l’immoble explica que s’han organitzat per fer guàrdies de 24 hores, juntament amb els auxiliars contractats pel propietari.  

Trucades al 112 i incidents pràcticament cada dia

El sindicat assenyala que el veïnat avisa als Mossos d’Esquadra cada cop que hi ha incidents i diuen que el cos policial “no ha respost amb la celeritat i contundència que s’esperava”. Per la seva part, la policia autonòmica ha explicat a betevé que el telèfon 112 rep moltes trucades de veïns de la finca i que les patrulles han de fer intervencions de seguretat ciutadana pràcticament cada dia.