(ACN) Veïns d’un bloc de pisos del carrer de Magalhães, al Poble-sec, i el Sindicat de Llogateres han enviat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès; a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; a diversos consellers i a les sindicatures de greuges de Barcelona i Catalunya per exigir-los una resposta davant l'”assetjament immobiliari” que asseguren que estan patint.

En la missiva, expliquen que fa mesos que pateixen sabotatges, intimidacions i amenaces. Expliquen també que una empresa antiocupacions els va treure la porta de la finca fa 15 dies i que han denunciat els fets als Mossos. Un dels veïns, fins i tot, ha decidit marxar de la finca. La resta reclamen als polítics “actuar amb urgència i contundència davant d’aquesta història de terror immobiliari”.

Les persones afectades, una les quals és arrendatària mentre les altres quatre ocupen els seus pisos des del 2020, expliquen que han interposat cinc denúncies als Mossos d’Esquadra i dues querelles, una administrativa i una altra de judicial. Tot i això, des del sindicat asseguren que l’assetjament i les agressions en aquesta finca del Poble-sec “no s’han aturat”.

Alerten de mobilitzacions

Els signants alerten que la inacció per part de les administracions donaria un missatge clar a tots els fons voltors que especulen amb l’habitatge: “Que els desnonaments extrajudicials, il·legals i violents són tolerats per part de les autoritats”. També diuen que si no arriba aquesta resposta institucional el moviment veïnal es mobilitzarà.