En algun moment entre gener i febrer d’aquest any es va produir una avaria i una fuita a la canonada d’aigües fecals d’un edifici del carrer de Sant Feliu de Codines, a Torre Baró. Des d’aleshores, com a conseqüència de l’orografia del barri, el veïnat de l’avinguda de l’Escolapi Càncer conviu amb males olors i un rierol d’aigües fecals que varia el cabal en funció de l’hora i el dia. “Pot arribar al metre i mig”, explica un veí a betevé. A mig matí i sota el sol, es troba gairebé sec.

La pudor persisteix, però, i esgota la paciència dels veïns. “Els del primer no poden sortir al balcó per la mala olor que hi fa. Per entrar i sortir de casa hem de creuar un rierol d’aigües fecals“, afirmen. Per això han improvisat una mena de passarel·la amb una fusta, per evitar trepitjar l’aigua bruta. Ara temen especialment els efectes de les altes temperatures: “A l’estiu pot ser un focus d’infeccions, de rates, d’insectes…”.

Una reparació que s’allarga

El veïnat clama perquè arribi la reparació al més aviat possible. “Ho van intentar una vegada però als tres dies va tornar a rajar”, detallen dos veïns que tampoc no volen donar el seu nom. A l’edifici d’on prové la fuita, estan buscant la manera de posar-hi fi, però estan en la fase de buscar pressupostos i hauran de demanar permís per a la rasa. “No sé quin és el tema, però fa molt temps que estem així i no hi ha manera. Si han d’aixecar el carrer, que ho facin, si han de desviar una canonada, que ho facin, però que ho arrangin!“, reivindiquen a peu de fuita.

Desesperats, demanen a l’Ajuntament que hi intervingui i acceleri el procés. Des del districte de Nou Barris, però, expliquen a betevé que n’estan al cas i previnguts i que, malgrat que és una incidència entre particulars, faran el que sigui al seu abast per posar fi al problema.