nit estat alarma terrat vila gràcia
Foto: Clarens Val

Una parella de nois han estat víctimes d’una agressió homòfoba al districte de Gràcia durant la revetlla de Sant Joan. Ha passat aquesta matinada, pels volts de les 4 h. Els dos homes han estat traslladats a l’hospital per contusions i els Mossos d’Esquadra estan investigant els fets, segons ha informat en un comunicat el cos policial.

Tal com ha pogut saber betevé de fonts policials, s’ha presentat denúncia contra l’agressió i ara la policia treballa per identificar-ne els autors.

L’Observatori condemna el “brutal” atac

L’Observatori contra l’Homofòbia ha condemnat la “brutal agressió” d’aquesta matinada. Explica que han estat les dues víctimes les que han presentat denúncia. Fonts municipals han confirmat a betevé que s’ha activat el protocol de l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar els dos ferits.

El Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya també se n’ha fet ressò. Lamenta que la revetlla no ha estat lliure de violències masclistes i que, a banda de l’agressió homòfoba, s’ha produït una agressió sexual, en aquest cas a Esplugues de Llobregat.

Diversos atacs homòfobs en el darrer mes

Comptant aquest atac, en el darrer mes s’han fet públiques diverses agressions homòfobes a Barcelona. L’anterior, aquest mateix mes de juny, va ser-ne víctima l’actor Francesc Cuéllar, que va fer-ne difusió a les xarxes socials. Ara bé, el darrer cap de setmana del mes de maig va ser negre pel que fa a agressions homòfobes, amb sis atacs. El més greu va ser l’agressió a dos joves a la platja del Somorrostro.