Platja Somorrostro Sant Joan

Quatre homes han patit aquest dissabte una agressió homòfoba múltiple a la platja del Somorrostro. Segons ha avançat el ‘Tot Barcelona’ i ha pogut confirmar betevé, les víctimes han estat dues parelles de nois que estaven amb altres amics asseguts a la platja del Somorrostro la nit de dissabte, cap a les 22 h.

L’Observatori contra l’Homofòbia explica que, com a mínim, una de les víctimes està ingressada a l’Hospital Vall d’Hebron per les ferides, entre les quals s’inclou una fractura maxil·lar. Segons han relatat les víctimes al diari barceloní, el grup xerrava quan tres nois van irrompre amb “molta agressivitat” i van començar a insultar i amenaçar les víctimes.

No pot ser que aquesta sigui la normalitat per a les parelles LGTBI
Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia

L’Observatori condemna els fets i afirma que aquest dilluns es reuniran per tractar la problemàtica, que “amb la tornada a la normalitat torna a sacsejar el col·lectiu LGTBI”, segons diu el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez. També ha explicat que estan intentant contactar amb el govern i el síndic de greuges.

Sis agressions en un dia

Amb aquestes, són sis les agressions al col·lectiu aquest cap de setmana, després que dissabte un home patís una agressió per la seva condició sexual per part d’un grup d’homes que eren al carrer. També cap a les 21 h als voltants de L’Auditori van trencar el nas a un noi al crit de “maricó de merda”, segons confirma a betevé l’Observatori.

Condemna enèrgica des de l’Ajuntament i la Generalitat

En aquest context d’agressions, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha assegurat que “lluitar contra l’LGTBI-fòbia serà un eix clau del treball de la conselleria”.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha explicat a les xarxes socials que l’Ajuntament ja ha activat tots els protocols per garantir l’assessorament jurídic i psicològic a les víctimes.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha expressat el seu màxim suport a les xarxes, així com el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, o la presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi.