mascareta

(ACN) El Departament de Salut ha demanat “claredat” en els plantejaments sobre l’ús de la mascareta ara que, a partir del 26 de juny, ja no serà obligatori dur-la als espais exteriors. També ha exigit un text final del reial decret llei que ho farà possible que permeti “certa regulació” en funció de les realitats epidemiològiques i territorials.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que al costat d’altres comunitats autònomes Catalunya ha demanat aquests dos extrems a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la reunió del Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres, que ha servit per explicar en quins supòsits no caldrà dur la mascareta. El Consell de Ministres aprovarà aquest dijous la mesura.

El govern català coincideix amb el ministeri en el fet que en aglomeracions a l’exterior caldria continuar posant-se la mascareta, així com en espais interiors. En tot cas, Cabezas ha subratllat que la proposta final serà la que aprovi el Consell de Ministres, amb la qual cosa caldrà estar pendents del text.