L’actor Francesc Cuéllar ha explicat aquest dimecres al seu compte d’Instagram que ell i un amic seu han estat víctimes d’una agressió verbal homofòba a Barcelona per part d’un grup de tres adolescents. Els joves, dos nois i una noia, els han cridat “putos maricones” i se n’han rigut. L’Observatori contra l’Homofòbia ja ha reaccionat a la notícia, que ha avançat ‘Tot Barcelona’, condemnant aquesta nova agressió homòfoba a la ciutat. El darrer cap de setmana de maig es van produir sis agressions homòfobes a Barcelona.

A través d’un vídeo, l’intèrpret relata que sortia de casa amb el seu company de pis i amic per anar a treballar al teatre. Els joves els han mirat i els han etzibat insults homòfobs. Quan l’amic de Cuéllar els ha recriminat l’actitud i els ha demanat que rectifiquessin, l’actor explica que els adolescents han continuat amb una actitud desafiant i agressiva.

Els nois han seguit ‘vacil·lant’ i nosaltres els trèiem dos caps a cadascú. No sé que hauria passat si hagués estat a l’inrevés, potser no només hauria estat una agressió verbal sinó també física.
Francesc Cuéllar

L’actor confessa en el vídeo, de cinc minuts de durada, l’impacte que l’agressió ha tingut sobre la seva persona de tres nois que calcula que serien 10 anys més joves que ells. “Jo pensava que aquests comportaments eren més propis de generacions més grans que la meva. Per context, per generació, pel moment que els va tocar viure… Però creia que entre els més joves això era diferent i que hi havia més respecte per les orientacions sexuals de cadascú i més empatia”.

L’Observatori condemna l’agressió i activa el protocol

L’Observatori contra l’Homofòbia ha condemnat aquesta agressió homòfoba i s’ha posat a disposició de les víctimes. A través d’una piulada afirmen que ja han registrat la incidència i que han activat el protocol per atendre aquests casos.

Espiral d’atacs homòfobs a la ciutat

L’entitat ha alertat en els darreres setmanes de l’espiral d’atacs homòfobs a la ciutat i han exigit la màxima contundència davant violències vers el col·lectiu LGTBI.

De fet, aquests fets també han fet saltar les alarmes del consistori, que va assegurar que “en aquesta ciutat no hi haurà impunitat”.