platja del somorrostro

Aquest cap de setmana s’han produït sis agressions homòfobes a Barcelona. La més greu, dissabte a la nit, quan un grup d’homes va agredir dues parelles de nois a platja del Somorrostro i una de les víctimes va ser ingressada a l’Hospital Vall d’Hebron per una fractura maxil·lar. Dissabte al matí un home va rebre una puntada de peu a la mà, i a la nit als voltants de L’Auditori van trencar el nas a un noi.

Agressió múltiple a la platja del Somorrostro

Pels voltants de les 22 h de dissabte, les quatre víctimes, dues parelles de nois, estaven amb altres amics asseguts a la sorra quan es va produir l’agressió múltiple a la platja del Somorrostro. Van ser atacats per un grup de nois. Segons el relat de les víctimes, els agressors van irrompre amb “molta agressivitat” amb escopinades, insults de “Maricons de merda” i amenaces.

Els agressors –d’entre 25 i 30 anys- van augmentar l’hostilitat i van començar a donar cops de puny i puntades de peu. Una de les víctimes va patir ferides de gravetat, amb diversos hematomes i una fractura maxil·lar, de la qual ha estat intervingut a l’Hospital Vall d’Hebron.

Les víctimes han denunciat la pallissa i els Mossos han obert una investigació.

Puntada de peu a Gràcia

Hores abans, el mateix dissabte al matí, un jove gai va denunciar ferides lleus a la mà per una puntada de peu al barri de Gràcia. 

Nas trencat als voltants de L’Auditori

L’altra agressió homòfoba del cap de setmana va ser dissabte a la nit als voltants de L’Auditori. Van trencar el nas a un noi al crit de “Maricó de merda”.

Alerta per l’espiral de violència

L’Observatori contra l’Homofòbia ha denunciat i condemnat aquesta espiral de violència contra el col·lectiu. El portaveu, Eugeni Rodríguez, recorda que això no pot ser la normalitat per a els parelles LGTBI. L’entitat alerta que aquests episodis de violència tornen amb la tornada a la normalitat després de la pandèmia.

Els Mossos reben 30 denúncies el primer trimestre del 2021

(ACN) Els Mossos d’Esquadra han rebut 30 denúncies per agressions homòfobes durant el primer trimestre del 2021. En el mateix període de l’any passat van ser 36. Així ho ha explicat a RAC1 el comissari portaveu del cos, Joan Carles Molinero, qui ha lamentat que hi ha una “constant” d’aquest tipus de conductes. Respecte a les registrades aquesta setmana ha descartat que es tracti d’un mateix grup que hagués sortit amb l’objectiu de fer aquestes agressions, tot i que encara estan investigant els fets.

De fet, hores d’ara només s’ha presentat denúncia per l’agressió que va tenir lloc a la platja del Somorrostro i els mossos treballen perquè les altres dues persones també denunciïn. Molinero ha apuntat que són agressions “gratuïtes” i ha afegit que hi ha casos on els agressors s’identifiquen amb ideologies feixistes o nacionalsocialistes.