L’augment de la mobilitat pel pont de Sant Joan ha provocat cues quilomètriques durant tota la tarda d’aquest dimecres per sortir de Barcelona i l’àrea metropolitana. Tant la ronda de Dalt com la del Litoral han registrat retencions en tots dos sentits. També a l’autopista AP-7 i a l’autovia A-2 hi hagut cues importants.

El punt àlgid dels embussos s’ha produït al voltant de les cinc de la tarda. A aquella hora a la ronda de Dalt s’han registrat fins a 11 quilòmetres de circulació amb congestió en sentit Trinitat i tres en sentit Llobregat. A la ronda del Litoral hi han hagut fins a 9,5 quilòmetres de retencions en sentit Trinitat. Unes cues que a les vuit del vespre encara es mantenien, amb 9 quilòmetres a la Ronda de Dalt en sentit nord, i 5 quilòmetres i mig a la Ronda del Litoral, també en sentit nord. No ha estat fins passades les 9 del vespre que el trànsit s’ha normalitzat.

Cues de 20 km a l’AP-7

A banda de les rondes, a mitja tarda també s’ha registrat trànsit dens a algunes de les principals vies de la ciutat. Per exemple, a la Gran Via hi ha hagut congestions des de la plaça d’Espanya fins a la plaça de Tetuan i trànsit molt dens fins a la plaça de les Glòries. També la Diagonal o la ronda del General Mitre han registrat un trànsit molt dens amb aturades puntuals.

Fora de l’àrea metropolitana, les retencions a l’AP-7 al peatge de Martorell han arribat a ser de més de 10 quilòmetres en sentit Tarragona, i a la mateixa via al peatge de la Roca hi ha hagut circulació lenta amb aturades en un tram de fins a 20 quilòmetres.

Afectacions al transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat que les línies d’autobús H2, H4, V17, V21, 19, 27, 60, 76, 119 i 135 poden veure afectada la seva freqüència de pas degut a “la congestió circulatòria” a la ronda de Dalt.

Des de les 15 h el Servei Català de Trànsit ha activat un dispositiu especial per la revetlla, que es mantindrà fins dijous a les 15 h. El SCT preveu que surtin 525.000 vehicles de l’àrea metropolitana. Fins a les 20:30 h d’aquest dimecres, Trànsit informa que han sortit 195.824 vehicles, un 37,3% dels previstos.