Les platges de Barcelona s’han despertat aquest dijous al matí plenes d’escombraries, després d’una nit de revetlla menys multitudinària que altres anys al litoral barceloní. Segons el balanç de l’Ajuntament, unes 25.000 persones van celebrar la nit de Sant Joan vora el mar (un 60 % menys que el 2019) i van deixar rere seu bosses i envasos. Els equips de neteja han recollit vuit tones de brossa. Han treballat des de primera hora per recollir les restes de la festa i deixar la sorra a punt per als banyistes.

gent acabant festa revetlla platja nova icaria

Cap a un quart de set del matí un centenar d’agents de la Guàrdia Urbana han desplegat un dispositiu per desallotjar les persones que encara eren a la platja, tot i que la majoria ja havien anat marxant. Un cop dispersades, han entrat en joc els equips de neteja. Més de 300 operaris amb una setantena de vehicles han començat a pentinar la sorra per deixar-la neta i a punt per als banyistes, que han pogut accedir a la platja cap a les 9 h.

agent guardia urbana fa buidar gent despres revetlla platja nova icaria
escombraries platja endema revetlla

A la platja de la Nova Icària la Guàrdia Urbana ha fet marxar algunes persones que havien acampat a la sorra, tot i que estava prohibit. Al llarg de la nit, també s’han incomplert algunes altres restriccions, com ara la de no portar begudes alcohòliques i respectar en tot moment la distància de seguretat i l’ús de la mascareta.

urbana fa fora persones acampades platja nova icaria revetlla