contenidors cremats a la placa tirant lo blanc vila olimpica

La Vila Olímpica s’ha despertat aquest dijous amb diversos contenidors d’escombraries cremats. El foc ha afectat, de retruc, algun cotxe que hi havia aparcat al costat. Jordi Giró, president de l’associació de veïns, ha explicat a betevé que algunes persones, tornant de la festa a les platges, han calat foc a contenidors a l’avinguda d’Icària, a la plaça de Tirant lo Blanc i als carrers de Joan Miró, del Doctor Trueta i de Rosa Sensat.

cotxe cremat vila olimpica
Cotxe cremat al xamfrà de Doctor Trueta amb Pamplona
contenidor cremat vila olimpica
Contenidor cremat al xamfrà de Ramon Turró amb Pamplona

Segons el balanç de la revetlla que han fet els Bombers de Barcelona, en total a la ciutat s’han comptabilitzat 64 contenidors, 13 arbres, dos cotxes i dos balcons cremats. Al llarg de la nit, els efectius del cos han fet vuit actuacions en mobiliari urbà i han apagat cinc focs forestals menors – inferiors a 150 metres quadrats-, dos dels quals a Collserola. També s’han apagat sis fogueres i cinc persones han hagut de ser ateses per cremades.

Al Poblenou també hi han cremat contenidors

Un dels punts on ha cremat algun contenidor és al Parc i la Llacuna del Poblenou. Al carrer de Pere IV amb Àlaba els bombers han hagut d’intervenir per apagar les flames d’un contenidor.

Queixes d’incivisme a la Vila Olímpica

Giró, de l’AV Vila Olímpica, s’ha queixat de l’incivisme d’algunes persones que, més enllà de les destrosses al mobiliari urbà, han deixat brutícia i han molestat els veïns amb el soroll. Explica que molts anaven o tornaven de la platja amb aparells de música i que no han deixat descansar les persones que viuen al barri.

contenidor cremat av icaria
Contenidor cremat a l’avinguda d’Icària

El representant dels veïns de la Vila Olímpica s’ha mostrat satisfet amb el dispositiu de la Guàrdia Urbana a les platges i amb la neteja des de primera hora del matí. Però ha denunciat incivisme als carrers interiors del barri.