Pas endavant en el desenvolupament del pla urbanístic que ha de convertir l’espai que ocupava la Colònia Castells i els seus voltants en una gran àrea verda i blocs de pisos. El regidor del districte, Xavier Marcé, ha informat als veïns en una comissió de seguiment que hi ha el pressupost: 22 milions i mig d’euros per tirar endavant la següent fase de reallotjaments. Es tracta dels veïns que viuen a la banda Llobregat del carrer d’Entença ―just al davant de la Colònia― uns blocs que fa més de 60 anys que estan afectats.

Una notícia molt esperada per als veïns

L’anunci es una bona notícia per als veïns de la zona que han vist com el projecte de transformació de la zona de la Colònia Castells acumula retard rere retard per la complexitat de l’operació.

Els primers reallotjaments i enderrocs de veïns es van fer el 2010 i, després de diverses fases, el projecte a dia d’avui feia quatre anys que estava aturat, assegura el regidor del districte de les Corts, Xavier Marcé. La dotació pressupostària prevista per a les expropiacions permetrà, també, donar sortida a una sèrie de pisos ja construïts per a reallotjaments anteriors i que fa anys que estan buits. En concret, es tracta de 20 pisos que, segons el regidor, seran suficients per a reallotjar tots els veïns d’aquesta fase que vulguin tenir accés a pis nou.

El reallotjament, previst per a finals d’any

Pel que fa als calendaris, el regidor del districte ha assegurat que aquest mateix mes de març es posaria en marxa la junta d’expropiació per tal d’estudiar cas a cas les condicions en les que s’han de produir els reallotjaments. Un cop fetes les trobades amb els veïns i veïnes, el projecte passarà un període d’exposició pública i, posteriorment, es procedirà als reallotjaments. Segons els regidor, els veïns que acceptin ser reallotjats podran estrenar pis de cara a finals d’any o començaments de l’any vinent o principis del 2021. El regidor de les Corts, Xavier Marcé, ha reconegut també que s’està treballant perquè les persones sense dret a reallotjament que vivien a la Colònia puguin ser reallotjades en altres punts de la ciutat.

L’última fase de la Colònia Castells, sense calendari

Amb aquests reallotjaments no es donarà per acabat encara el projecte de transformació de la Colònia Castells. Quedarà pendent construir la zona verda a l’espai que ocupaven en el passat les casetes baixes de la Colònia i reallotjar els veïns que encara queden a dos blocs de pisos del carrer d’Entença. En aquest cas, s’hauran de construir també els blocs de protecció oficial on s’han de traslladar.